Традиционални месени производи

Крушевската традиција на производство на месени производи е долга. Рецептите се пренесуваат од колено на колено, а процесот на производство се држи во тајност. Месените производи се дел од крушевската трпеза на сите свечености и веселби и сите домаќинки го знаат процесот за нивно подготвување. Се користат свежи состојки и затоа месените производи се меки и неодоливо вкусни. Можете да ги нарачате следниве месени производи:

 

Крушевска пита

 

Кифли

 

Крофни

 

Бурек