Смоквијада 2015

На 29 и 30 август 2015 година,претставнички на Крушевска жена учествуваа на фестивалот на слатко од зрели смокви, што се одржа во Гевгелија. Крушевските жени успешно ги презентираа своите производи а присутните гости имаа можност да ги дегустираат сите производи.