Слатко од капини

Капината е деликатесно овошје со голема хранлива, диететска, профилактична, лековита и заштита вредност. Плодовите се богати со шеќери, органски киселини, витамини, обоени материи, пектини и минерални состојки. Слаткото од капини се произведува преку долготрајна процедура, од еколошки капини набрани од планина Мусица. Слаткото е целосно природно, без додадени конзерванси.

 

Anica HristoskaАница Христоска