Саем на традиционални производи

На 26 јули во Крушево се одржа саемот на домашни, традиционални и еколошки производи, завршен настан од проектот што се спроведуваше една година. На саемот, жените учеснички во проектот ги претставија своите производи, а посетителите имаа можност  да уживаат и дегустираат домашни тестенини, еколошки џемови, сирупи, природни чаеви и единствената Крушевска пита. Љубителите на кулинарството пак, имаа можност да ги испробаат своите вештини во подготовка на крушевска пита, а останатите љубители на традиционалните вредности да уживаат во манифестацијата Крушево Етно град. Со посетата на саемот беше поддржана нашата визија за економско јакнење на жените. Целокупната галерија од овој настан може да ја разгледате на следниот линк https://www.facebook.com/media/set/?set=a.481702335339028.1073741895.111177839058148&type=3

 

18307_481702428672352_7234854121963015966_n 11800463_481702535339008_429130084117030252_n
11745727_481702355339026_256604482382909152_n 11217804_481702762005652_6158947904324602848_n
11207374_481702962005632_2398772790253543405_n 11145061_481709538671641_8503044615196358727_n
11168757_481702505339011_1102143690838886724_n 10505518_481702802005648_1211682204331249480_n
11196223_481703712005557_1389952293245868670_n


professional essay writing service