Ракија од аронија

Ракијата се произведува од домашна сливова ракија и аронија произведена во домашни садници. Садниците се лоцирани во подножјето на Крушево, на органска почва, непрскани и без никакви хемиски третман. Ракијата има повеќе здравствени бенефити и тоа: ја подобрува циркулацијата на крвните садови на главата и помага при главоболка и мигрена; го регулира излачувањето на тироидните хормони; го намалува високиот крвен притисок, шеќерот во крвта и помага при атеросклероза и тромбоза.

 

Zaharina HristoskaЗахарина Христоска