Кори

Корите се домашно произведени, рачно сукани  и сушени на сонце. Произведени се според стар традиционален рецепт кој во Крушево се пренесува од колено на колено. Посебно внимание се посветува да бидат тенки, како што вели традицијата кога ќе ги подигнеш да се прозират. Не се употребуваат никакви адитиви, сите состојки се природни.

 

Elizabeta BozinoskaЕлизабета Божиноска Cvetanaka StojanoskaЦветанка Стојаноска Ljuba PazikЉуба Пажиќ 
Visilika DimoskaВасилика Димоска Natasa NajdoskaНаташа Најдоска