Домашни тестенини

Домашните тестенини се произведуваат со посебен процес на производство, карактеристичен за Крушево. Се користат свежи состојки и затоа тестенините имаат неодолив вкус и мирис. Некои жени, подготвуваат домашни тестенини со јајца од домашно потекло, со гриз и палента или со додадени сушени зеленчуци, што ги прави овие производи уникатни. Палетата на домашни тестенини вклучува:

 

Кори

 

Тарана

 

Фиде

 

Резанци