Производи од шумски плодови

Бушова планина, која се наоѓа во околината на Крушево, изобилува со шумски плодови од кои Крушевските жени приремаат разни производи. Овие плодови се еколошки чисти и незагадени, а во процесот на производство не се додаваат конзервански и адитиви. Палетата на производи од шумски плодови ги вклучува следниве производи:

 

Мармалад од шипки

 

Слатко од капини

 

Слатко од малини

 

Слатко од аронија

 

Џем од сливи

 

Ракија од аронија

 

Ликер од шумски плодови