Пита

Крушевската пита е надалеку позната и еден од главните крушевски специјалитети. Во Крушево, питата со сирење е традиционално застапена за свечени настани и деликатес за туристите. Оваа пита главно се произведува во мали количини и по традиционален рецепт. Може да биде со сирење, спанаќ, праз и друг фил по избор.

 

Цветанка СтојаноскаЦветанка Стојаноска