Обука за производство

На 18 и 19 октомври 2014 година, во Крушево, се одржа обука за производство на традиционални производи. Преку теоретски и практични примери, учесничките на обуката беа воведени во основите за производство на традиционални производи. Теоретскиот дел го водеше тимот на МАТА – Macedonian Artisan Trade Association, а Ани Костадинова од Здружението на граѓани ЕКО РОСАЛЕ – Богданци и Санела Шкријељ од Здружение на граѓани за локален и рурален развој ги претставија своите успешни приказни од производството на традиционални производи.

 

10411138_361678624008067_1832691320489491329_n 10702065_361678534008076_7334266831308902407_n
10306230_361678810674715_7843821266352188937_n 10374517_361678170674779_6647833725544343395_n
10429806_361678677341395_1280534917000064283_n 10473452_361678420674754_2842212055881324506_n
10387308_361678470674749_5988119014277671162_n 1925178_361678524008077_7223615888657786418_n