Крофни

Крофните се домашно произведени. За да бидат меки како памук се оставаат на топло место и до неколку часа, а се измесуваат три пати.Крофните се традиција за новороденчиња а и разни прослави. Симболизираат радост, среќа. Најубави се кога се топли. Нарачка еден ден пред  потребата. Минимум нарачка 20 парчиња.

 

 

Елизабета БожиноскаЕлизабета Божиноска