Влашки ајвар

Домашно произведен без конзерванси. Ајварот се подготвува на оган на дрва. Влашкиот ајвар има три врсти пиперки и дава специфичен пикантен вкус. За љубителите на пикантниот вкус ова е вистинскиот избор. За нарачка на поголеми количина следува попуст.

 

Цветанка СтојаноскаЦветанка Стојаноска